Tarihçemiz

Bandırma Devlet Hastanesi Tarihçe

Hastanemiz Pertevniyal Devlet Hastanesi olarak 1928 yılında yapımına başlanmış ve 1932 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. 1954 yılında B Blok, 1974 yılında C Blok ve 1995 yılında da D Blok yapılarak hizmete devam etmiştir. 19 Şubat 2005  yılında  Sağlık Bakanlığına devredilerek Kapıdağ  Devlet Hastanesi adıyla faaliyetine devam eden Eski SSK Hastanesi ile 30 Mayıs 2009  yılında birleştirilmiş ve Bandırma Devlet Hastanesi adını almıştır.

Bandırma Devlet Hastanesinin yeni binasının yapımına Doğan pınar Köyü Çiftlik Mevkiinde 1995 yılında başlanmıştır.04 Ekim 2010 tarihinde faaliyete geçerek hasta kabulüne başlayan hastanemizin resmi açılışı 23 Ekim 2010 tarihinde Başbakan tarafından yapılmıştır.