Ameliyathane

Hastanemiz Ameliyathane bölümü, hastanenin  2. katında  olup,  6 Genel, 1 Lokal toplam 7 adet ameliyat salonu bulunmaktadır. Ameliyathane hizmetlerinde  hemşire, anestezi teknisyeni ve personel kadrolarıyla kaliteli hizmet hedeflenip uygulanmaktadır. Bandırma Devlet Hastanesi Ameliyathanesi;  Anestezi Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Kadın Doğum Uzmanı,  KBB Uzmanı, Plastik Cerrahi Uzmanı, Çocuk Cerrahi Uzmanı, Beyin Cerrahi Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve Üroloji Uzmanlarımızdan oluşan deneyimli hekim kadrosuyla hizmet vermektedir. Yıllık ortalama  10000  ameliyat yapılmaktadır.

Bandırma Devlet Hastanesinde;

Anestezi uzmanı; ameliyat kararı verilen hastaları ve tetkiklerini ameliyattan önce değerlendirir. Konsültasyon sırasında hastaya  uygulanacak anestezi türü  (GENEL, SPİNAL, EPİDURAL),  gibi özel teknikler hakkında hasta bilgilendirilir.

Beyin Cerrahi alanında Kafa travmaları, Vertebra kırıkları(Stabilizasyon), LDH -  SDH (Bel, Boyun fıtıkları) -  CTS (Sinir gevşetme);

Çocuk Cerrahi alanında Fimozis, Fıktık, İnmemiş testis, Hypospadias ameliyatları;

Genel Cerrahi alanında Kapalı Safra Kesesi (LAPAROSKOPİK KOLESİSTEKTOMİ),  Guatr, Bağırsak tıkanıklıkları (İLEUS),  Fıtık, Apandisit dahil her türlü cerrahi operasyonlar;

Kadın Doğum alanında Rahim Ameliyatları (TAH ,VAH ), İdrar Kesesi Sarkması (SİSTOSEL), Bağırsak Sarkması (REKTOSEL), İdrar Kaçırma Ameliyatı (TOT), Ur Alınması (MYOMEKTOMİ) başarıyla yapılmakla beraber, Sezeryan ameliyatları;

KBB alanında Radyofrekans Uygulamaları, Bademcik (TONSİLLEKTOMİ), Geniz Eti Büyümesi  (ADENOİD),  Burun Ameliyatları (DEVİASYON);

Ortopedi ve Travmatoloji alanında Diz ve kalça protez (Kırık Ameliyatları)

Plastik Cerrahi alanında Meme küçültme(mammoplastisi), Meme büyütme (Mammoplastisi)+Septorinoplasti+Abdominoplasti ve Burun

Üroloji alanında Tanısal Sistoskopi,  Kapalı Prostat (TUR),  Mesane Tümörleri, Kapalı Üreter Taşı, Kapalı Mesane Taşı, ….vs diğer taş ameliyatları başarıyla yapılmaktadır.