YOĞUN BAKIMLAR

1.Basamak  Genel Yoğun Bakım Üniteleri

Hastanemiz bünyesinde bir yada daha fazla organ ve ya organ sistemlerinde ciddi işlev bozukluğu nedeni ile yoğun bakım gereksinimi olan hastaların iyileştirilmesini amaçlayan, yerleşim biçimi ve hasta bakımı açısından özellik taşıyan, ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış, yaşamsal göstergelerin gözlemi ve hasta tedavisinin yapıldığı ünitelerdir.

Dahili Yoğun Bakım Ünitesi:

1. basamak düzeyindedir. Ünitemiz altı yataklıdır. Her yatak başında tıbbi gaz paneli, monitör, vakumlu aspiratör, bir EKG cihazı, iki adet perfüzör  ile  hizmet vermektedir. Ünitemiz 7 hemşire 1 sağlık memuru 1 anestezi uzmanı ve branş doktorları ile hizmet vermektedir.

Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi:

1. basamak düzeyindedir. Ünitemiz 4 yataklıdır. Her yatak başında tıbbi gaz paneli, monitör, vakumlu aspiratör ile hizmet vermektedir. Ünitemiz 5 hemşire 1 anestezi uzmanı ve branş doktorları ile hizmet vermektedir.

Koroner Yoğun Bakım Ünitesi:

1. basamak düzeyindedir. Ünitemiz sekiz yataklıdır. Her yatak başında tıbbi gaz paneli, monitör, vakumlu aspiratör, perfüzör, ayrıca bir EKG cihazı, bir defibrilatör  ile  hizmet vermektedir. Ünitemiz 10 hemşire, 2 kardiyoloji uzmanı ile hizmet vermektedir.

2. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi

Bir yada daha fazla organ ve ya organ sistemlerinde ciddi işlev bozukluğu nedeni ile yoğun bakım gereksinimi olan hastaların iyileştirilmesini amaçlayan, yerleşim biçimi ve hasta bakımı açısından özellik taşıyan, ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış, yaşamsal göstergelerin gözlemi ve hasta tedavisinin yapıldığı kliniktir.

Genel Yoğun Bakım Ünitemiz ikinci basamak düzeyinde olup, birinci basamak hastalarını da kabul eder. Ünitemiz 17 yataklı olup, bir yatak ihtiyaç halinde çocuk hastalar için kullanılmaktadır. Her yatak başında tıbbi gaz paneli, her yatağa bir monitör, bir vakumlu aspiratör kullanılmakta olup,13 adet ventilasyon cihazı, bir EKG, bir defibrilatör, bir kan gazı cihazı, beş adet perfüzör ve iki adet infüzyon cihazı  ile  hizmet vermektedir. Ünitemiz 3 anestezi uzamanı, 21 hemşire  ile hizmet vermektedir.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

1. ve 2 . basamak olarak hizmet vermektedir. 1.basamak yenidoğan yoğun bakımda; 5 küvöz, 2. basamak yenidoğan yoğun bakımda 5 küvöz vardır. Ünitelerimizde 3 uzman doktor, 9 hemşire ile ve her küvöz başında hasta başı gaz paneli, ayrıca 2 ventilatör, 4 fototerapi, 7 monitör, emzirme odası ve uyum odası ile hizmet verilmektedir.Ünitemizde 2. basamak yenidoğan izolasyon odası bulunmaktadır. 6 yataklı anne oteli ile annelerin konaklamasına imkan verilmektedir.