Ziyaretçi Kuralları

YATAN HASTA/HASTA YAKINLARI İÇİN HASTANE KURALLARI

Hastaneler hepimizindir. Hasta, refakatçilerin ve ziyaretçilerin bu bilinçle hareket etmeleri gerekir. Hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için aşağıdaki hastane kurallarına tüm hastaların ve hasta yakınlarının uyması gerekmektedir.

·         Hastane içinde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.-Yataklarınızın başucunda hemşire çağrı sistemi bulunmaktadır. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda yada acil bir durum karşısında çağrı sistemini kullanınız

·         Tuvalet/banyolarımızda da acil durumlar için hemşire çağrı sistemi mevcuttur. Acil durumlarda tuvaletin hemen yan tarafında bulunan ipi çekiniz.

·         Doktorlarımızın vizit saatleri sabah 08:00-09:30 ,öğleden sonra15:00-16:00 saatleri arasındadır.

·         Refakatçiler için:

·         Refakatli hastaların başında tek bir refakatçi kalabilir. Yoğun Bakımlarda refakatçi kalamaz.

·         Refakatçiler hastanenin verdiği refakat kartını takmak zorundadır.

·         Refakatçiler doktorlarımızın direktifleri doğrultusunda hastalarının bakımına yardımcı olmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdür.

·         Refakatçi değişimleri ziyaret saatleri dahilinde yapılabilir.Bunun dışında gün içinde refakatçi değişimi yapılamaz.

·         Odalarımızda hasta ve siz  refakatçilerimizin kullanabileceği banyo ve tuvaletler mevcuttur.Odalarınızı ve tuvaletlerinizi temiz tutmak konusunda hassasiyetlerinizi bekliyoruz.

·         Siz refakatçilerimizin dinlenmeleri için odalarda koltuklarımız bulunmaktadır. İstirahat etmek istediğinizde koltukların alt tarafında bulunan bölümü kendinize doğru çekiniz ve koltuğu açığınız.

·         Ziyaretçiler için:

·         Ziyaret saatlerimiz her gün, öğlen 13:00-14:00, akşam  19:00-20:00 saatleri arasındadır.

·         Ziyaretçilerimizin hasta yataklarına oturmaları ve hastaların eşyalarını kullanmaları hem kendi,hem hastaların sağlığını olumsuz etkileyebilir.Bu konuda dikkat ve anlayışınızı bekliyoruz.

·         Hastalarımız açısından sakınca doğurabilecek durumlarda ziyaret doktor iznine bağlıdır. Doktorlarımız bu konuda kısıtlama yetkisine sahiptirler.

·         Koroner Yoğun Bakım ve Genel Yoğun Bakım da yatan hastalar için ziyaretler ilgili bölüm sorumlusu ile görüşülerek belirlenir.

·         Genel Yoğun Bakım da yatan hastanızın görüntüleme saatleri 14:30-15:30 saatleri arasında,Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde ise öğlen 13:00-14:00 ve akşam 19:00-20:00 saatleri arasındadır.

·         Bebeğinizin sağlığı için ,Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesine, görevli sağlık personelinin belirlediği saatlerde sadece anneler üniteye kabul edilmektedir.

·         10 yaşından küçük çocukları ziyaretçi olarak kabul edilemezler.

·         Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz.Bu hastalarımızın sağlığını tedavi sürecinde olumsuz etkileyebilir.

·         Canlı çiçek(topraklı) hastanenin hijyenik ortamı için olumsuz etkiler oluşturabilir.Bu konuda hassasiyetlerinizi bekliyoruz.

·         Hastane telefon numaralarımız 0266 7380022  0266 7380898 olup,dahili telefon numaranızı görevli personelden öğrenerek doğrudan arayabilirsiniz.

·         Telefon görüşmeleri çok acil durumlar haricinde saat 21:00 a kadar yapılmaktadır.Telefonları gereksiz yere meşgul etmeyiniz.

·         Hastanızı ve çevrenizi rahatsız etmemek için cep telefonlarınızı kapatınız yada sessiz konuma getiriniz.